"MALATYA KAYISISI"NDA COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ

Coğrafi İşaret Hakkında

Malatya ilinin en büyük ekonomik dinamiği olan “Malatya Kayısısı” nın coğrafi işaret tescili, hem ülkemizde hem de Avrupa Birliği Komisyonu'nda Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılmaktadır. “Malatya Kayısısı” gerek yetiştirildiği coğrafi sınırlar, gerekse ürün kalitesi bakımından ülkemizin değişik yerlerinde ve dünyada üretilen kaysı çeşitlerinin değerlerinden farklılık arz etmektedir. Başka yörelerde yetiştirilen kayısıların, tescilini yaptıkları “Malatya Kayısısı” ismi ile satışının önüne geçilmesi maksadıyla, bu isim ile gönderimde bulunan firmaların Odalarınca konfirme etmeleri gerekmektedir. Aksi halde Sınai Mülkiyet Kanunu’nun verdiği haklar ölçüsünde dava açılarak cezai müeyyide uygulanacaktır.

22.12.2016 tarihli ve 6769 sayılı Sınai Mülkiye Kanunu 53.Madde'de belirtilen coğrafi işaret hakkına tecavüz sayılan fiillerin gerçekleşmesi halindeki hususlara ekte yer alan dosyadan erişim sağlayabilirsiniz.

"MALATYA KAYISISI"NDA COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ

Coğrafi İşaret Hakkında