İhracata İlk Adım Programı

İhracata İlk Adım Programı 3 Aralık 2019 Tarihinde Odamızda Gerçekleşiyor.

KOBİ’lerin ihracatçı olmaları ve yeni pazarlara açılmalarına katkıda bulunmak amacıyla, Odamız tarafından 2005 yılından beri yürütülen ve bugüne kadar 266 firmanın yararlandığı “İhracata İlk Adım Programının” 13. etabı, yenilenen yapısıyla başlıyor.

Söz konusu Program kapsamında programda yer alacak firmalarımıza uzmanlar tarafından 64 saatlik yerinde danışmanlık hizmeti verilecektir.

Programın yol haritasının aktarılacağı tanıtım toplantımız ücretsiz olup, 3 Aralık 2019 Salı günü saat 10.00’da Odamız 4.Kat Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Tanıtım toplantısı akabinde programa katılmak isteyen Üyelerimizin ön başvuruları Odamızca toplanacaktır.

Tanıtım toplantısı için 2 Aralık 2019 tarihine kadar aşağıdaki link üzerinden kayıt alınmaktadır.

Tanıtım Toplantı Kaydı

İhracata İlk Adım Programı Nedir?

KOBİ’lere özel bir ihracat destek programıdır. Programın amacı, hiç ihracat yapamamış veya bugüne kadar kısıtlı miktar ve süreler boyunca ihracat yapmış üyelerimizi teşvik ederek, ihracat bilincini geliştirmek ve dış pazarlara açılmalarını sağlamaktır.

Program 4 ay boyunca 64 saat olarak yerinde danışmanlık hizmeti şeklinde gerçekleştirilecek olup, katılımcı kontenjanı kısıtlıdır. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, belirlenen firmalarımız ile Program Değerlendirme Komitesi arasında yüzyüze bir görüşme yapılacaktır. Söz konusu görüşmenin akabinde yapılacak değerlendirmeler ile birlikte Programa dahil olacak nihai katılımcı firmalarımıza karar verilecektir. Programda yer alacak her bir katılımcı firmamızdan sembolik bir katkı payı olan 1.000-TL alınacaktır.

Kimler Katılabilir?

İstanbul Ticaret Odası üyesi, hizmet üreten ve/veya üretim yapan, hiç ihracat yapmamış ya da ihracat düzeyi 2019 cirosunun %10’unu geçmeyen (100 bin ABD Doları’nın altında) bir ihracat düzeyine sahip, aynı zamanda 5 ile 250 çalışana sahip olan KOBİ’ler, İhracata İlk Adım Programı’na katılmaya uygundur.

Programa katılmayı talep eden üyelerimizin, 13 Aralık 2019 Cuma günü saat 15.00’a kadar aşağıda yer alan başvuru formu üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Program Sorumluları:
Ferhat Altun - Selin Oğuzhan
Proje ve İş Geliştirme Müdürlüğü
Tel: 0212 455 47 78 / 0212 455 47 79

İİAP Başvuru Formu

İhracata İlk Adım Programı

İhracata İlk Adım Programı 3 Aralık 2019 Tarihinde Odamızda Gerçekleşiyor.

Tanıtım Toplantı Kaydı

İhracata İlk Adım Programı Nedir?

Kimler Katılabilir?

Program Sorumluları: