İstanbul Ticaret Odası Yan Sanayi Borsası

Türkiye'nin ilk ve tek yan sanayi borsası, 1990 yılında Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilâtı (UNIDO) desteğiyle kuruldu. Üyelerinin yurt dışı pazarlara ulaşmalarını ve ihracatlarını arttırmalarını sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir. Teknik talep eşleştirme konusunda ülkemizdeki ilk ve tek örnektir.

Tarihi 01 Mart 2020 / 31 Aralık 2020
Yeri İstanbul Ticaret Odası
İstanbul Ticaret Odası Yan Sanayi Borsası

DOĞRU TEKNİK TALEP EŞLEŞTİRME, DOĞRU SATIN ALMA
YENİ TALEP KAYNAKLARINA ERİŞİM İMKANI

• Parça, komponent, montaj ve diğer endüstriyel hizmetlere ihtiyaç duyan yurt içi ve yurt dışındaki ana sanayici satın almacılar YSB ile irtibata geçer ve teknik taleplerini Borsamıza iletir.
  • Söz konusu talepler uzman ekibimiz tarafından incelenerek, veri tabanımızda kayıtlı uygun tedarikçilerle eşleştirilir.
  • Borsamıza ulaşan taleplerin %75’i yurtdışından gelmektedir.
  • Gerçekleştirilen eşleştirmelerin doğruluk oranı %80’dir.
  • TOBB Bünyesinde Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Sanayi İrtibat Ofisi kurulmuş olup,  konuyla ilgili  olarak, Odamız Yan Sanayi Borsası Birimi yetkilendirilmiştir. Bu çerçevede, CERN tarafından iletilen talepler ilgili firmalara yönlendirilmektedir.

TALEP EŞLEŞTİRME FAALİYETLERİ (MATCHMAKING)

1. Uygun Tedarikçilerin Belirlenmesi
  2. Fiyat Analizleri
  3. B2B Etkinlikleri
  4. Uzun Dönemli Projeler
  5. Tedarikçi De¤erlendirme Faaliyetleri
  6. Tanıtım ve Pazarlama Faaliyetleri

TEDARİKÇİ GÜNLERİ VE İKİLİ GÖRÜŞME ETKİNLİKLERİ

• Tedarikçi günleri, ana sanayicilerle yan sanayiciler arasında güçlü bağlar kurmanın en etkili yollarından biridir.
  • Ana sanayicilerin talep ve beklentileri doğrultusunda özel olarak düzenlenen İkili Görüşme etkinliklerinde, önceden değerlendirilen (kalite, miktar, fiyat vb.) talepler doğrultusunda, yan sanayicilerimiz ve ana sanayici satın almacılarımız arasında yüz yüze iletişim sağlanır.

Elif Kara

elif.kara@ito.org.tr