‘İhracata ilk adım’ Ocak’ta başlıyor

‘İhracata ilk adım’ Ocak’ta başlıyor

HABER: ŞEREF KILIÇLI

İstanbul Ticaret Odası, 2005’ten bu yana 266 firmaya, İhracata İlk Adım Programı (İİAP) dahilinde danışmanlık hizmeti verdi. İİAP ile bugüne kadar hiç ihracat yapmamış ya da düzensiz olarak ihracat yapmış firmalar, düzenli ihracat yapar hale getirildi. 12 etaba katılan firmaların ihracat becerilerini yüzde 79 artırmasıyla başarısını bir kez daha ispat eden programda yeni etap, ocak ayında başlayacak.

İİAP 13. etap için ön elemeyi geçen 52 firma ile 25 Aralık’ta mülakat yapıldı. Mülakatlar sonucunda belirlenen 20 firmaya dört ay boyunca 64 saat yerinde danışmanlık hizmeti verilecek. İİAP’da KOBİ’ler; markalaşma, kurumsal kimlik oluşturma, web sitelerinin güncellenmesi, dış ticaret pazarlama ekibi kurulması ve yurtdışı satışlara başlanması, Trade Map kullanımı, yurtdışı fuar başvuruları gibi başlıklarda danışmanlık hizmeti alıyor.