İstanbul iş dünyasından İstanbul’a yeni anaokulları yaptırılması projesine tam destek

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde ve İstanbul Valiliği koordinasyonunda başlatılan İstanbul’a yeni anaokulları inşa edilmesi projesine tam destek verecek.

İstanbul iş dünyasından İstanbul’a yeni anaokulları yaptırılması projesine tam destek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Eğitim Yatırımları Tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, çocuklarımızın ilkokuldan önce eğitim dünyasıyla buluşması ve bunun yaygınlaştırılmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Avdagiç, eğitimin olduğu her yerde İstanbul Ticaret Odası olarak her zaman bulunacaklarını ve tüm güçleriyle destek olacaklarını belirterek, yeni ana okulları inşa ettirilmesi projesini, iş dünyasının içinden çıktığı topluma ve İstanbul’a karşı vefa borcunu ödeyeceği bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Avdagiç, “Bu iş dünyamız için de bir fırsat. Çünkü yapılan her derslik, inşa edilen her okul, iş dünyamız için şimdiden, ülkenin geleceğini şekillendirecek girişimcileri ve iş gücünü yetiştirmeye yönelik ilk adımdır. Hiç kuşkusuz çocuklarımızın gerektiği gibi eğitim almaları, uygun fiziki şartlara sahip binalarla olacaktır. Bu bilinçle hareket etmemiz gerektiğinin farkındayız” dedi.

İTO olarak en büyük sosyal sorumluluk alanı olarak eğitimi gördüklerini belirten Avdagiç, “İstanbul’da 25, tüm Türkiye’de toplam 45 okulu dört dörtlük şekilde inşa edip Milli Eğitim Bakanlığımıza devrettik. Aynı şekilde 54 mesleki ve teknik lisenin de hamiliğini üstlendik. Bunu ülkemize ve şehrimize karşı, vazgeçilmez bir mesuliyet diye gördük” dedi.

“İNŞA EDECEĞİMİZ HER DERSLİKLE BİRLİKTE, BİZ KENDİ GELECEĞİMİZİ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEĞİZ”

Şekib Avdagiç, şunları söyledi: “Her ana okulu, ana vatanın gücüne güç katacak çocuklarımızın eğitim hayatına ilk adımı attıkları mekanlar olacaktır. İTO olarak biz bu kampanyaya büyük ehemmiyet veriyor, 640 bin üyemizi çocuklarımız için ana okulları yapmaya davet ediyoruz. Gücü yetenin tek başına, yetmeyenlerin de birkaç firma halinde bir araya gelerek, ana okullar ya da ana okul derslikleri yapmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü inanıyoruz ki, inşa edeceğimiz her ana okulu ve her derslikle birlikte, biz kendi geleceğimizi, ülkemizin geleceğini inşa edeceğiz”

Sosyal Medyada Biz

ITO Symbol