Türk ev tekstili sektörü İstanbul'da buluştu

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD), 180 ülkeye yıllık yaklaşık 3,5 milyar dolarlık ihracat kapasitesine sahip Türk ev tekstili sektörünü, Türkiye’nin öncü ticaret odaları ve ihracatçı birlikleriyle buluşturdu.

Türk ev tekstili sektörü İstanbul'da buluştu

"Daha Güçlü ve Daha Katılımcı HOMETEX" sloganıyla İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de katıldı.

"BÜTÜN ÖNEMLİ FUARLARIN BURADA YAPILMASINI SAĞLAYACAK BİR ALTYAPI OLUŞTURDUK"

İTO Başkanı Avdagiç, HOMETEX fuarının sektör açısından yeni bir başlangıç olduğuna işaret ederek, bu noktada TETSİAD Başkanı ve BTSO Başkanı'nın büyük emek harcadığının altını çizdi.

İTO'nun da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ne çok ciddi bir yatırım yaptıklarını ve dünya çapında bir fuar merkezi haline getirdiğini belirten Avdagiç, "Bütün önemli fuarların burada yapılmasını sağlayacak bir altyapı oluşturduk. Ayrıca burada uzun süredir birçok fuar zincirini bloke eden bir yapıyı da buradan hukuki bir yöntemle bu mekanizmanın dışına çıkardık. Ve bu fuar merkezini tüm sektörlerin fuar yapmak isteyen iç ve dış tüm aktörlerin kullanımına hazır hale getirdik." dedi.

TETSİAD'ın fuarla ilgili kararı her adımda görüşerek, istişare ederek, düşünerek ve sektörün menfaatlerini önceleyerek aldığını vurgulayan Avdagiç, "Hiçbir şekilde ticari ve duygusal ve reflekslerle hareket etmedi. Burada ben de bizim İDTM'nin yaklaşımına da atıfta bulunmak istiyorum. Her adımda görüştük, istişare ettik, her tıkandıkları yerde destek vermeye çalıştık, önlerini açtık ve onlar da sağ olsun bu verilen desteği tam zamanında, gerektiği şekilde ve kapsamda yerine getirdiler ve böylece güzel bir hikaye ortaya çıktı. Şimdi hepimize, sadece TETSİAD'a değil, sadece İstanbul Dünya Ticaret Merkezi değil, sadece KFA Fuarcılık şirketine ve onun hamisi ve kurucusu olan BTSO'ya değil, tüm sektöre bir sorumluluk düşüyor. Bu fuarı öyle bir kaliteli şekilde yapmalıyız ki stantlarımızın kalitesi, ürünlerimizin kalitesi ve içeriğiyle bu fuar inşallah bundan sonraki dönemde artık 3 yıl sonra dünyanın bu konudaki bir numaralı fuarı olmak zorundadır." ifadelerini kullandı.