İTO’nun ajandasında 14 ülkede 36 fuar

İstanbul Ticaret Odası, 2020’de yatırım ve ihracata dayalı büyümeye katkı sağlamaya devam edecek. Oda, bu kapsamda yeni yıl için 14 farklı ülkede 36 fuar katılımını programına aldı. İTO, gıdadan dizi ve film içeriğine, tekstilden sanayiye, teknolojiden emlak ve gayrimenkule kadar çeşitli sektörlerdeki üyelerini uluslararası fuarlara götürecek.

İTO’nun ajandasında 14 ülkede 36 fuar

HABER: MÜGE BİBER

İstanbul Ticaret Odası, 1960’lı yıllardan itibaren uluslararası fuarlara iştirak ediyor. Bunun yanı sıra uluslararası fuarlarla lobi faaliyetleri de düzenleyen İTO, fuar düzenlediği ülkelerle bir yandan ticari ilişkileri geliştirirken diğer yandan da ihracata itici güç oluyor. İstanbul Ticaret Odası, bu yıl da gıdadan dizi ve film içeriğine, tekstilden sanayiye, teknolojiden emlak ve gayrimenkule kadar çeşitli sektörlerdeki üyelerini 14 ülkedeki 36 fuara götürecek.

GIDANIN DEVLERİ 5 FUARDA

Dünyanın en önemli gıda ihtisas fuarları arasında yer alan SIAL fuarları, bu alandaki inovasyon ve yeni eğilimlerin görülebileceği en iyi fuarlar arasında yer alıyor. İTO, bu yıl da SIAL Canada (15-17 Nisan), SIAL China (13-15 Mayıs), SIAL India (17-19 Eylül),

SIAL Paris (18-22 Ekim), SIAL Middle East (8-10 Eylül) gibi 5 büyük fuara katılacak.

300 MİLYON DOLAR İHRACAT

Türk dizi, film, içerik, TV ve yapım sektörü, uluslararası alanda başarılar kazanmaya devam ediyor. Sektör yaklaşık 300 milyon dolar ihracatla ABD’nin ardından ikinci sırada yer alıyor. Kazandığı başarı grafiğine paralel olarak İstanbul Ticaret Odası da ilgili sektörün fuarlarına katılıma ağırlık veriyor. İTO, 2020’de bu sektörlere yönelik 4 büyük fuara katılarak, sektöre katkı sağlamaya devam edecek. Bu fuarlar şöyle: NATPE 2020 (21-23 Ocak/Miami), MIPTV 2020 (30 Mart-2 Nisan/Cannes), MIPCOM 2020 (12-15 Ekim/Cannes), ATF Asia TV Forum&Market (2-4 Aralık/Singapur).

İNŞAAT VE GAYRİMENKUL

İTO; inşaat, emlak, yapı ve gayrimenkul firmalarını 2020’de de 4 ülkede 6 fuara götürüyor. Fransa’nın Cannes kentinde yapılacak MIPIM (10-13 Mart), Gayrimenkul sektörünün Rusya’daki buluşma noktası Proestate (16-18 Eylül) ve sektörün Körfez ülkelerinde, Dubai’deki en büyük gayrimenkul fuarı Cityscape Global (10-12 Kasım), emlak ve gayrimenkul sektöründeki firmaları ağırlayacak. Öte yandan gayrimenkul alanında yine önemli fuarlardan LPS Beinjin (Çin/Pekin) fuarına da İTO bu yıl ilk kez katılacak. İnşaat sektöründe ise İstanbul Ticaret Odası, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek BAUMA CCT (26-29 Mayıs) ve BAUMA China (24-27 Kasım) fuarında yer alacak.

ÇİN’DE GENEL TİCARET

Türk firmaları, İTO ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Guanco eyaletinde farklı zamanlarda ve sektörlerde düzenlenen Canton fuarlarına 4 ayrı fazda katılmaya bu yıl da devam edecek. 127’nci Canton Fuarı 1’inci Faz 15-19 Nisan, 127’nci Canton Fuarı 3’üncü Faz

1-5 Mayıs, 128’nci Canton Fuarı 1’inci Faz 15-19 Ekim, 128’nci Canton Fuarı 3’üncü Faz 31 Ekim-4 Kasım’da düzenlenecek.

SANAYİ ALMANYA’DA

Endüstriyel tedarik, dövme ve döküm ürünleri, enerji üretimi ve dağıtımı sektörlerine yönelik bir fuar da Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Hannover Messe 2020’de olacak. Fuar, 20-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2 ÜLKEDE OTOMOTİV

İTO, otomotiv endüstrisinin en büyük ticaret fuarları arasında adını duyuran Automechanika Dubai (7-9 Haziran) ve Automechanika Buenos Aires (4-7 Kasım) fuarlarına katılacak.

KİTAPTA ONUR KONUĞU

Yayıncılık alanındaki faaliyetler açısından dünyada altıncı sırada yer alan Türkiye, bu yıl Tiflis Uluslararası Kitap Fuarı’nın onur konuğu olacak. Fuar 28-31 Mayıs tarihleri arasında Gürcistan’da yapılacak. Öte yandan İTO, bu yıl 10-12 Mart tarihleri arasında 49’uncu kez düzenlenecek Londra Kitap Fuarı ile 72’nci kez organize edilecek Frankfurt Kitap Fuarı’na katılacak. Frankfurt Kitap Fuarı, 14-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İSPANYA VE ABD’DE MOBİL İLETİŞİM

Türk mobil iletişim sektörü, İstanbul Ticaret Odası ile İspanya’nın Barselona ve ABD’nin Los Angeles kentine gidecek. MWC Mobile World Congress fuarları, sektörün en önemli buluşma noktaları olacak. Barselona’daki fuar 24-27 Şubat, Los Angeles’deki fuar ise 28-30 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

GERİ DÖNÜŞÜM MAYISTA MÜNİH’TE

Türk firmaları, İstanbul Ticaret Odası ile 2020’de de su, atık ve hammadde, arıtma sistemleri, hidrolik mühendisliği, geri dönüşüm, araç üstü ekipmanları ve cadde temizliği alanlarındaki IFAT Fuarı’nda küresel firmalarla buluşacak. Fuar, 4-8 Mayıs 2020 tarihleri ​​arasında Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilecek.

Öte yandan aydınlatma ve bina hizmetlerinde dünyanın en yeni teknolojilerinin sergilendiği Light and Building Fuarı da bu yıl 8-13 Mart tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde yapılacak. Fuarın Türkiye milli katılımı ise daha önceki yıl da İTO tarafından gerçekleştirilmişti.

KOMPOZİT MART AYINDA

Türk kompozit sektörü, ilk kez 2013’te İTO ile dünya fuarlarına açıldı. Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek JEC World Kompozit 2020’de, İstanbul Ticaret Odası da yer alacak. Fuar, 3-5 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.

TEKSTİL, KIRTASİYE VE PROMOSYONDA İLK

İstanbul Ticaret Odası, bu yıl ilk defa kağıt, kırtasiye, ofis ürünleri alanındaki Paper World 2020, tekstil alanındaki Texworld Paris ve promosyon ürünleri ile ilgili PSI 2020 fuarlarına firmaları götürecek. PSI fuarı 7-9 Ocak, Paper World fuarı 25-28 Ocak ve Texworld Paris fuarı da 10-13 Şubat tarihleri arasında organize edilecek.

Sosyal Medyada Biz

ITO Symbol